Arbeidstraining, Dagbesteding & Onderwijsbegeleiding (A,D&O)

 

Als je thuis komt te zitten omdat je bent vastgelopen op school of op je werk, verdwijnt je dagelijkse ritme. Hierdoor kun je je neerslachtig voelen en het vertrouwen in je eigen toekomst verliezen. Bij Praktijk Memo helpen we jongeren en volwassenen om weer een zinvolle en gezonde routine op te bouwen.

 

Op onze kleinschalige locatie in Bergen op Zoom bieden we verschillende trajecten en individuele begeleiding op maat. Zo werken we samen toe naar een grotere maatschappelijke participatie of terugkeer naar (betaald) werk of het onderwijs.

 

Voor wie

A,D&O is beschikbaar voor zowel jeugd als (jong)volwassenen in de leeftijd van 12-60 jaar die zijn vastgelopen binnen onderwijs of werk, of die geen zinvolle dagelijkse routine hebben waardoor de ontwikkeling naar zelfredzaamheid en participatie stagneert. 

 

Wat gaan we doen

Afhankelijk van jouw situatie en behoeften bieden we Arbeidstraining, Dagbesteding, Onderwijsbegeleiding of een combinatie daarvan.

 

Arbeidstraining

In de arbeidstraining werken we aan het versterken van werknemersvaardigheden. Het doel is om de afstand tot de arbeidsmarkt zo te verkleinen dat een deelnemer in staat is weer richting re-integratie te gaan. Onder ons aanbod vallen ook de UWV-trajecten Jobcoaching, Werkfit, Naar Werk en Modulair.

 

Dagbesteding

De dagbesteding is er voor mensen die moeite hebben om zelf activiteiten te ontplooien en daardoor weinig sociale contacten hebben. Dagbesteding is bedoeld om structuur te bieden en een zinvolle invulling aan de dag te geven. Hierbij wordt onder professionele begeleiding zelfredzaamheid en uiteindelijk uitstroom gestimuleerd.

 

Onderwijsbegeleiding

De jongeren die deelnemen aan onze onderwijsbegeleidingprogramma's, volgen tijdelijk geen onderwijs of hebben geen startkwalificatie behaald. Om een terugkeer naar school of het behalen van een startkwalificatie mogelijk te maken, worden zij door bevoegde leermeesters en onderwijskundigen begeleid. Onderwijsbegeleiding vindt altijd plaats in combinatie met dagbesteding.

 

Informatie en aanmelden

De begeleiding voor volwassenen valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Bij de gemeente kun je een indicatie aanvragen. Nog geen 18 jaar? Dan verloopt de verwijzing via het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of de huisarts.

 

Heb je hulp nodig bij de verwijzing of heb je andere vragen? Bel dan naar ons centrale telefoonnummer 0164-243413, stuur een e-mail naar adobegeleiding@praktijkmemo.nl of meld je direct zelf aan via onderstaande knop.